Posted on

Netrepreur’s Main Challanges

key to success

Most entrepreneurs start from basic, they struggle on their success. More achievement they had, the higher they will be. But to start, it’s a tough journey to go. Today, don’t think about what kind of business that you can do, and and ask yourself, do you have what it takes?


OK, What it takes to be an online entrepreneur?

Do You Have Self-Dicipline?

One of the keys to running a good enterprise is to come and stay at your shop or office every day! Whether you are a CEO or stay-at-home entrepreneur, getting a couple of additional minutes of doze or getting up at the similar time every day is the distinction between an achievement and a failure.

So, stop and stop procrastinating!

Does Your Family Support You?

Running an enterprise may takes all of which can be scarce resources. Will your family give you those assets and support you? Or will they guilt-trap you and sabotage your plans? It is significant to get their attention and support upfront.

Are You Ready with Change?

Do you realize when the time to transform yourself? Do you know when to trade the stock? In the fast world, change are swift and less forgivable. People who cannot adapt with change will be left out and finally run out from the scene. Today’s most profitable business may not be the profitable for the next year. The “never failed” methods for trading used vehicle today, might not be sufficient to even make your buyer listen tomorrow.

The are no guarantee for you in achieving a success, but there will be glory for people who try. If you response YES to all three issues above, you are ready to be a good entrepreneur.

Posted on

Rahsia RM13k dengan Mudah.my: Rebat RM 15 dan Bonus Percuma

Salam pembaca sekalian:

Terkejut saya bila Raja Kamil (bukan Farid Kamil ye.. heheheh) bagitau yang dengan Mudah.my, kita senang-senang je buat duit melalui internet.. sampai RM 13 ribu tu.. biar betul bro!

Hampir semua pengguna internet Malaysia tahu akan kewujudan iklan percuma dari mudah.my ini, teknik pengiklanan mudah.my di internet amat berkesan sehingga kebanyakkan pengguna internet di Malaysia menjadikan laman ini tempat berurusan jual-beli dan lubuk duit bagi sesetengah peniaga! Antara topik menarik yang ada dalam ebook ini ialah:

  • Bagaimana untuk meningkatkan Kredibiliti anda di Mudah.my
  • 5 cara mudah untuk membuat duit dengan Mudah.my
  • Bagaimana untuk membuat iklan di Mudah.my dengan lebih HEBAT!

Kalau anda belum dapat lagi ebook ini, ada bonus menarik untuk anda. Baca sampai habis yer 😀

Ahaa apa dia bonus tu?

Pembelian melalui link saya, korang akan dapat:

1) Diskaun hebat sehingga RM15!

Dapatkan rebat dari pembelian buku ini sehingga RM 15. Tawaran ini terhad dan akan ditutup pada bila-bila masa sahaja.

2) Bonus: 3 Ebook Percuma daripada Internet Marketer (IM) Tempatan!

a. Rahsia Bagaimana Memulakan Perniagaan Internet oleh Ammar Zahar

b. 10 Formula Clickbank Dibongkar! oleh Mawardee

c. 40 Rahsia Cara Membuat Wang – Ebook sebanyak 123 muka surat!

3) Ada lagi.. 5 Ebook misteri dalam bahasa Inggeris niche buat duit dari internet!

Bagaimana caranya nak dapat rebat dan bonus ebook ini?

1) Dapatkan Ebook Panduan Mudah.My melalui link saya ini https://itsferd.com/mudahmy

2) Sila emailkan bukti pembelian/pembayaran anda kepada saya: payen83 [at] gmail [dot] com (gantikan [at] dengan ‘@’ dan [dot] dengan ‘.’) . Sertakan juga:

Nama:

Bukti Pembelian: (copy & paste bukti pembayaran anda)

Bank: (Preferably Maybank)

No Akaun Bank:

3) Saya akan check di dalam system dan setekah disahkan, saya respon anda dengan link Ebook tersebut 🙂

Memang berbaloi-baloi.. Nilai yang anda akan dapat pembelian dari link saya lebih dari nilai duit yang anda laburkan.

Jangan tunggu lagi.. Harga sekarang (RM 50) Ebook ini terhad kepada 200 Orang sahaja, dan akan DINAIKKAN kepada RM 70 selepas cukup kuotanya!

Sekian, menanti respon dari anda 😉

Posted on

So You Wanna be a Netrepreneur?

beginner

What is Internet Entrepreneur?

According to Free Dictionary, Internet Business is an organization that offers its services exclusively on the Internet, either via the user’s Web browser or a client program that must be installed in the user’s computer. However, internet business has more deep meaning. I believe that internet business is everything that can be sell through online, without scamming or spamming the users.

Why Netrepreneur?

Internet Entrepreneurship is a perfect method of generating a residual income. Why?

By having an internet business, you don’t have to waste your time by having an appointment with a client, or open a store and wait the customers to visit it. All you have to do is just sit in front of computer at least an hour every day. That’s not tiring at all and that’s what we call an internet business!

Remember, internet business is…

  • [NOT] a Quick-Rich-Scheme
  • [NOT] an Internet Investment
  • [NOT] an Autosurf Program
  • [NOT] Randomizer script
  • [NOT] Donation drive
  • [NOT] Multi Level or Network Marketing
  • [NOT] Force Matrix Program
  • [NOT] Pyramid Scheme

Many people are confused the meaning of Internet Business with the term above. Beware of those scam schemes!

Besides, there are some processes involved in online business, which can be automated such as processing orders, payment systems and delivery of the product. Everything can be done automatically, and this is the reason why online business can be our money-maker machine, which can give us passive income 24/7.

Internet business is divided into three categories:

  1. Physical Products (such as clothes, electronics, accecories etc)
  2. Digital Products (such as Ebook, Video, mp3, Grafics, website template etc)
  3. Services (such as grafic design, video editing, web design etc)

So far, I have done two of them, except number 3 since I still learning more about the website and programming :). But I believe, all of them can make money if you know how to market them. The key point is: PROMOTION!

I will explore more about the details for each of them in my next entry.

So, do you have what it takes to be a netrepreneur?

Till we meet again!

Posted on

Definisi Pagerank dan Website PR10

Salam pembaca sekalian,

Apa itu Pagerank? Saya rasa ramai yang masih keliru mengenai maksud sebenar pagerank (PR). Namun, setelah anda membaca ruangan ini, sedikit sebanyak anda akan tahu kenapa pagerank cukup penting dan bagaimana anda boleh mengetahui pagerank website anda.

Pagerank adalah umpama alat pengukur bagi google dan pengunjung website/blog bagi tahap ‘kepopularan’ blog anda ini. PR mempunyai tahap ukuran dari 0-10, yang mana PR0 adalah yang paling rendah dan PR10 yang paling tinggi/popular. Semakin tinggi pagerank web/blog anda, maka akan semakin mudahlah bot dari search engine untuk ‘merayap’ (crawl) ke blog anda. Antara website yang memberi maklumat mengenai PR website anda ialah seperti http://www.prchecker.info/ dan http://www.checkpagerank.net/

Bagaimana google menentukan PR sesuatu website itu? Jawapannya amatlah rumit kerana google mempunya algorithm (pengiraan) nya sendiri untuk mendapatkan PR bagi sesuatu website tersebut. Anda boleh merujuk lebih lanjut di sini.

Semakin tinggi juga pagerank anda, makin mudahlah pengunjung untuk memberikan komen di website/blog anda, kerana mereka juga mendapatkan pautan balik (backlink) dari blog anda. Ini samalah juga seperti sambil menyelam sambil menangkap ikan.. hahahahha!

Berikut merupakan senarai website yang mendapat pagerank 10 (PR10). Wikipedia pernah list kan website ni suatu masa dulu. Tapi atas sebab tertentu, list tersebut telah pun dibuang oleh Wikipedia.

Setakat ni ada 14 domain yang mendapat PR10. Kalau ada yg nak tambah boleh lah hantar di ruangan komen ni ye

Senarai PR10 websites:

www.google.com – Google Search
www.w3.org – World Wide Web Consortium
www.usa.gov – US Goverment website
www.adobe.com – Adobe Systems, software company.
www.india.gov.in – National Portal of India
www.hhs.gov – US Dept of Health and Human Services
www.recovery.gov – U.S Government recovery board
www.gov.cn – Chinese Government Website
search.theeuropeanlibrary.org – European Library
www.europeana.eu – Multi-lingual online collection of from European museums, libraries & archives
www.cnn.com – CNN website
www.miibeian.gov.cn – China Ministry of Information Industry
www.privacymark.jp – Japan PrivacyMark System

Berusahalah supaya kita boleh dapat PR yg tinggi macam ni (PR3 – 4 pun dah kira ok dah)

p/s: facebook.com & wikipedia.org mendapat PR9. Ketika artikel ini ditulis, website ini baru mendapat PR2.

Posted on

Every Legend has a Beginning

Hello all,

Welcome to my blog. This is my first entry of my blog. I have published many entries from this blog before, but since I had encountered many technical problems, I have decided to start my blog again from 0. But it’s not too late for me to start all over again. If you never start, definitely you never move forward.

What are my visions of this blog?

1) To share details and useful information regarding investment tips and opportunities
Itsferd.com will publish more article regarding entrepreneurship, generate new marketing ideas and more advice on investment strategy for you to practice and perform.

2) To be a one stop place for online entrepreneurs and investors to share ideas and exchange any information that they have.
Itferd.com will be a great hub for people to get a useful resource about any business opportunities. Making money online relatively is not as easy as we think. However, if we know the technique to do it, sure you can earn the money in few hours!

3) To share with you about how you can make money online
Adsense, Clickbank, Ebay and even paid to survey! Many of them i can share them here. But the ideas is not only limited by that. I will try to give you any tips and tricks on how can you earn every dollar on any program that you join, and you won’t regret to read every next entry of this blog.

4) To create a new personal brand
From this site, people will now how important it is to have our own brand. People will recognize us everywhere and this will build our own credibility towards the reader and the follower. Remember, viral marketing or word from mouth have a good impact in developing our reputation.

By branding itsferd.com effectively will:

  • Establish as an expert in online business and investment.
  • Build a solid reputation within the readers.
  • Increase notoriety and improve the perceived value in the marketplace.

People says that if we fail to plan, we plan to fail. And it’s true, no matter how good the product, we will fail in selling it if we don’t have a good marketing plan. So, every single thing that we do should have our own target and strategy. Without any doubt, begin and gain your own profit right now!

Posted on

Rahsia Pendapatan Sampingan!

Pembaca sekalian

Hari ini entry saya ringkas sahaja. Saya ingin berkongsi maklumat
salah satu sumber pendapatan sampingan tetap melalui blog.

Rahsia Duit

Selain Nuffnang, ada banyak sumber lain yang menjadi income
setiap bulan. Dan program ini juga menyertainya secara percuma.

Baiklah,

Jika anda belum ada ada blog. Ia memang satu perkara yang merugikan.

Baik daftar segera sebelum terlewat sebab banyak ilmu yang bakal
saya kongsikan nanti.

Bagi mereka yang dah ada blog sendiri ianya masih lagi ada syarat.
Yalah, dah nama pun nak dapat duit percuma setiap bulan, jadi kenalah
ada syarat sedikit.

Jika blog anda mempunyai minima Google Pagerank 01, so anda
boleh mendaftar program ini dan tiada masalah untuk akaun anda
diluluskan.

Jika tidak tahu, macam mana nak tengok google pagerank, anda boleh
semak disini www.mypagerank.net dan klik pada check pagerank.

Pasal program yang anda boleh sertai tu, saya ada tulis di laman blog ini,
sila semak post tersebut di sini.

Sekian!

Posted on

Majalah IM: Sumber Perniagaan Internet Percuma!

Pembaca Sekalian,

Saban hari kita melihat ramai
pengguna internet mengambil
serta mencari peluang mencari
peluang menambah pendapatan
secara sampingan dan sepenuh masa
di internet. Kita juga tahu,
di internet segala macam produk
boleh dimiliki dan dibeli.

Pengguna internet
bebas memilih apa yang mereka
mahu dan tiada ada perkara pun
yang boleh menghalang mereka
untuk mendapatkannya. Semua keputusan
membeli datang dari bakal pengguna.

Sebagai contoh, anda mencari
produk kesihatan lelaki di internet.
Anda membuat carian di internet,
kemudian menjumpai berpuluh-puluh
laman web mempromosi produk-produk
tersebut. Pelbagai jenis dan fungsi
produk yang ditawarkan kepada pembeli.

Malahan harga juga berbeza-beza
mengikut fungsi dan keberkesanannya.
Sebagai seorang pembeli anda bebas
memilih PRODUK apakah yang terbaik,
berapakah harganya dan adakah produk
tersebut memberi manfaat kepada anda.
Keputusan membeli adalah ditangan anda.

diatas, adalah petikan artikel menarik yang saya kongsikan dalam
majalahIM (majalah usahawan internet).

Jika anda berminat membaca artikel
penuh ini atau ingin mendapatkan
artikel MENARIK lain sila ke laman
blog saya untuk muaturun secara
percuma.

Ya! Majalah ini PERCUMA untuk anda.

Harap anda membacanya dan kutip ilmu
BERHARGA ini sebelum orang lain
mempraktikkannya!

Muaturun sekarang: Majalah IM!

Posted on

Perisian percuma: Post-it Notes

Salam pembaca sekalian,

Lama dah tak menulis di ruangan freejer ini. Biasalah, byk komitmen sana sini saya terpaksa tangguh sekejap dunia blogging ini. Walaubagaimana pun, saya tetap berminat dengan perniagaan internet yg semakin popular dewasa ini.

Apa-apa pun, kali ini saya ingin berkongsi perisian yang rasanya agak berguna untuk pengguna komputer.

Post-it Notes.. kalau dahulu (sekarang pun ada lagi) kita ada kertas kuning kecil yg ditampal sebagai peringatan, kini ‘kertas kuning’ tersebut dah wujud dalam versi digital.. lebat mudah dan ringkas untuk kita meletakkan reminder dalam PC kita, sama ada checklist, planning, tarikh-tarikh penting mahupun simpan apa2 sahaja yg senang dicapai di komputer kita.

Download dia percuma sahaja.. tak perlu bayar apa-apa pun, saya suka berkongsi dengan anda.. Cuba lah, anda pasti sukakannya!