Posted on

Jualan Terawal Saya di Ebay!

Ini adalah antara jualan pertama saya di Ebay. Barang ni pun saya dapat daripada cenderahati yang diberikan oleh vendor opis saya suatu masa dahulu.

Oklah kalau nak dibandingkan dengan orang lain yang dah menjana ribuan ringgit di Ebay. Inipun saya lakukan semata-mata untuk mengumpul Feedback sebelum saya melangkah lebih serius lagi dalam listing barang.

Ini merupakan salah satu tips yang saya ikuti daripada DVD Diari Usahawan Ebay Berhingus Oleh Sifu Mansurbiz (terima kasih sifu!)

Antara tip-tip menjual di Ebay:

1) Kumpul positif feedback sebanyak mungkin

2) Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan dropship, nasihat saya gunakan dropship tempatan supaya senang anda berurusan.

3) Buat kajian pasaran terlebih dahulu sebelum anda listkan barang. Gunakan Terapeak ataupun WatchItem untuk mendapatkan trend pasaran terkini.

Untuk mendapatkannya, boleh dapatkannya di link ini. Bonus menarik menanti anda!

Posted on

Duit Percuma dengan Paypal WishList

Hello para pembaca sekalian,

Anda ada Facebook? Anda ada Paypal? Anda nak dapat duit free? Ahaaa… Kalau tiga-tiga ni ada pada anda, saya nak cerita ni satu barang baik punya..

Paypal Wishlists

Satu lagi peluang nak dapat duit percuma dari Paypal WishList .Pernah dengar program ni? Kalau belum biar saya bagi tahu dulu apa yang anda perlu ada dan kena buat:

1) Anda mesti memiliki account Paypal, kalau belum ada lagi tak mengapa, daftar percuma DISINI .

(Untuk panduan mendaftar account paypal: boleh baca lebih lanjut lagi dalam versi PDF di sini)

2) Kedua, ada juga kena ada account Facebook, kalau belum juga pun takpe, daftar percuma DI SINI

3) Lepas ada kedua-dua di atas. Join Paypal Wishlist tu kat sini

Free jer. Tak perlu keluar duit satu sen pun.. Bukan program MLM ok? Ini yang dinamakan Pay Per Lead (PPL)

5) Kalau seorang mendaftar melalui link kita akan dibayar USD 1.00 (bersamaan lebih kurang RM 3.40) maksimum kita boleh dapatkan sehingga USD100.00. Maksudnya maksimum orang boleh register atas link kita sehingga 100 account facebook!

6) Paypal Wishlist terbuka kepada pengguna facebook di India, Thailand, Malaysia, Korea, Vietnam, Philippines, Indonesia or Singapore. So selain daripada negara yang lain daripada di atas tidak akan termasuk.

7) Program ini akan berakhir pada 31 December 2009 dan pembayaran akan dibuat dalam account paypal anda pada 28 Februari 2010.

Jadi tunggu apa lagi.. jom daftar percuma DISINI!

Posted on

Program Pay Per Lead Tertinggi (USD 1 per lead)!!.

Hoho.. ada sahaja yang saya jumpa untuk dapatkan duit percuma ni kan? Saya nak ajak geng semua untuk menyertai program buat duit dengan mudah melalui melalui program Pay Per Lead (PPL).

12 month internet millionaire

Anda tak perlu keluarkan duit sesen pun untuk mendapatkan duit ini. Setiap rakan yang sign-up atas link anda akan menerima ganjaran USD 1 dari Russel Brunson.
Melalui sign-up ini, anda akan menerima laporan dan video percuma dari Internet Marketer (IM) luar negara, Russel Brunson yang akan membongkarkan rahsia menjadi jutawan internet dalam masa 12 bulan secara percuma sahaja.

Sebelum ini saya telah dapat hampir banyak komisyen melalui program PPL ini. Anda boleh promosi melalui forum, twitter, status fb dan banyak lagi! Search saja di search engine cara-cara mempromosikan program PPL.

12 Month Internet Millionare Screen Shots

Untuk mendapatkannya serta mendaftar menjadi ahli affiliate
untuk mempromosi program PPL ini,sila masukkan nama,email dan
nombor telefon anda di sini: http://offto.net/12monthIM

Jangan tunggu lagi, mungkin masa yg anda ada terhad sebelum segala terlambat. Daftarlah sekarang!

Posted on

Rahsia Pendapatan Sampingan!

Pembaca sekalian

Hari ini entry saya ringkas sahaja. Saya ingin berkongsi maklumat
salah satu sumber pendapatan sampingan tetap melalui blog.

Rahsia Duit

Selain Nuffnang, ada banyak sumber lain yang menjadi income
setiap bulan. Dan program ini juga menyertainya secara percuma.

Baiklah,

Jika anda belum ada ada blog. Ia memang satu perkara yang merugikan.

Baik daftar segera sebelum terlewat sebab banyak ilmu yang bakal
saya kongsikan nanti.

Bagi mereka yang dah ada blog sendiri ianya masih lagi ada syarat.
Yalah, dah nama pun nak dapat duit percuma setiap bulan, jadi kenalah
ada syarat sedikit.

Jika blog anda mempunyai minima Google Pagerank 01, so anda
boleh mendaftar program ini dan tiada masalah untuk akaun anda
diluluskan.

Jika tidak tahu, macam mana nak tengok google pagerank, anda boleh
semak disini www.mypagerank.net dan klik pada check pagerank.

Pasal program yang anda boleh sertai tu, saya ada tulis di laman blog ini,
sila semak post tersebut di sini.

Sekian!

Posted on

Buat Duit Raya!

Salam sejahtera pembaca sekalian,

Saya dah baca e-book terbaru keluaran Ammar Zahar: 10 Cara Buat Duit Raya. Pergh, isi kandungannya memang mantap!

Buku ini mempunyai 46 mukasurat padat dengan tips dan panduan bagaimana anda ingin mendapatkan ‘duit raya’ di saat kegawatan ekonomi ini. Maklumlah, minyak baru sahaja naik, so kenalah cari pendapatan lebih sikit kan? hehe.. ternyata, anda tak perlu tahu tentang perniagaan online untuk buat duit raya kali ini. Dengan semangat dan ketekunan dalam mengikuti langkah yang ditunjukkan, saya percaya anda boleh lakukan 10 teknik yang dipaparkan dalam ebook ini.

Tahniah pada IM kita, Ammar Zahar kerana berjaya menghasilkan ebook yang menarik dan bermanfaat pada kita semua. Harga dia taklah mahal sangat, RM 10 jer.. tak rugi anda beli tau! Jangan lupa dapatkan ebook ini sekarang!

Semoga anda mendapat duit raya lebih pada tahun ini untuk membeli apa-apa barang yang kita inginkan. Selamat mencuba!