Posted on

Bonus Mengancam Pembelian Video Lubuk Duit

Bonus Video Lubuk Duit Ebay

BONUS Pembelian Video Lubuk Duit Dari Link Saya

Link saya: http://www.videolubukduit.com/index.php?ref=aspx

Jangan terlepas peluang ini!

1. Lebih 30 List Supplier & Dropshipper dari UK
– Satu lagi lubuk supplier yang orang terlepas pandang adalah dari UK. Kebanyakkan Otai Ebay kita lebih tertumpu pada Supplier US & China.
Saya akan dedahkan supplier dari UK yang kebanyakan ebayer kita tidak tahu.

Anda juga boleh buat untung besar dari Ebay.co.uk kerana kos penghantaran dapat dijimatkan, disebabkan kebanyakan dropshipper yang diberikan juga dalah dari UK!

2. Using NLP on Ebay
Ebook yang mengajar anda bagaimana menggunakan Neuro Linguistik
Programming (NLP) dalam memberi kesan psikologi terhadap pembeli ebay.
Dengan teknik yang didedahkan, pembeli ebay tidak teragak-agak untuk
menekan butang “BUY NOW” pada item yang anda listkan.
Disertakan juga dengan lesen MRR.

3. Senarai Supplier dan Dropshipper dari Malaysia.
Selain dari IM yang famous menyenaraikan website dropshipper mereka,
terdapat juga beberaoa dropshipper dari Malaysia yang masih lagi bergiat
secara underground dan tidak terlalu mendedahkan diri mereka di Internet
dan juga forum WangCyber. Di sini saya akan dedahkan beberapa dropshipper
Malaysia yang saya kenal bertahun-tahun serta niche hot yang mereka jual supaya anda boleh buat untung besar di Ebay, Lelong dan Juga Mudah.my!

Tawaran hanya dibuka sehingga hari Isnin (31 Oktober) ini sahaja. Selepas itu tawaran ini
akan ditutup selama-lamanya dan anda akan terlepas peluang besar
di dalam perniagaan fizikal secara online!

Cara Pembelian:
1) Clearkan cookies anda

2) Klik pada link di bawah dan klik “Beli Sekarang”:
http://www.videolubukduit.com/index.php?ref=aspx

3) Untuk claim bonus anda, sila emailkan bukti pembelian anda di email saya –>
ferdyfauzi[at]gmail[dot]com
Tajuk Email: “Bonus Video Lubuk Duit”.

Saya akan berikan bonus tersebut setelah mendapat pengesahan bukti pembelian.

Jumpa lagi,
Ferdy Fauzi

Posted on

Adakah Anda Sudah Bersedia Untuk Dapatkan Video Lubuk Duit?

Salam hormat,

Tik tok, tik tok, tik tok,

Masa semakin hampir. Senyum nampak?
Ya! Anda ada can untuk grab jadi orang
yang terawal dapatkan video lubuk duit ini.

Tadi pun saya ada perasan di facebook ada ramai juga yang teruja nak dapatkan video lubuk duit ini. Dan macam pelancaran filem blockbuster pula. Ihihihi..

Esok tepat jam 10 pagi, bila laman jualan dibuka, jom kita serbu dan buat pembelian segera.

Sekali ini supaya tak lupa, ini linknya:

http://www.videolubukduit.com/

Jumpa lagi,

Posted on

Teknik Jual Produk Fizikal Tanpa Perlu Mengumpul Inventori Yang Banyak

Idea yang aku nak bawakkan ni very simple je iaitu:

Direct Selling
kredit

Jual Produk Fizikal Tanpa Simpan Stok Banyak

Bagaimana?

Caranya mudah sahaja iaitu join mana-mana company direct selling/MLM atau jadi agen kepada mana-mana produk. Tapi sebelum join mereka, kena pastikan dahulu yg produk2 mereka tu boleh dijual melalui internet atau tak boleh. Sesetengah company melarang ahlinya menjual melalui internet. So pastikan dulu sebelum meneruskan langkah seterusnya.

Dgn join diaorang, kita tak perlu kumpul inventori atau stok barang yang terlalu banyak. Beli stok sebagai ready stock sahaja. Kalau dah habis, pergi dapatkan lagi kat stokis/cawangan company. Simple..

Kemudian, pastikan produk yg akan dijual itu adalah:

1. Produk terbaik kat company tu. Aku yakin saper yg biasa ikut MLM, dia tahu pasal core product. Setiap company direct selling pasti ada produk yg terbaik.

2. Boleh terjual. Bermaksud, ada orang dan pasti ada orang akan beli sebab produk tu betul2 diperlukan untuk selesaikan masalah mereka.

3. Untung yg memadai. Kalau produk tu untung sepuluh sen dua, ermm, better tak payahlah. Tapi kalau nak jual juga, ada strategi untuk tambah untung.. Baca point ke-4 nih:

4. Produk yg dijual akan diulang beli. Mudah cerita, pembeli produk tu akan beli lagi bila produk tu dah habis diguna. Mereka ni dipanggil repeated buyers. Contohnya korang jual produk kesihatan lah. Bila pembeli tu dah abis guna, dia akan beli lagi dan lagi. So keuntungan tu akan berterusan.

Satu lagi trik ialah, masa hantar barang yg pembeli tu beli, sertakan katalog produk yg menyenaraikan produk2 lain yg korang jual. So kat sini, korang akan dapat untung pada produk lain pulak kalau diaorang beli.

Pendek kata, jangan main jual apa sahaja. Jual sesuatu yg ‘terbaik’ dan ia memang boleh selesaikan masalah ramai orang. Kalau produk tu UNIK dan takde company lain jual, maka lagi la bagus.

PERINGATAN: Jangan tambah untung pada produk direct selling/MLM. Jual pada harga pengguna yg company dah tetapkan. Kalau tak, itu dah ‘pecah amanah’ namanya. Harga yg company tetapkan tu pun dah termasuk untung runcit. Sebaliknya juga, jangan jual dgn harga murah (kurang dari harga yg ditetapkan). Tu pun langgar aggreement jugak. Berniagalah dgn etika.

Rasanya takat ni dulu tip/idea yg aku nak bagi. Mungkin idea aku ni simple dan ramai orang dah tahu. Tapi aku pasti, at least idea sebegini boleh uraikan kekusutan orang baru yg nak mula internet business.

TIP EMAS: Korang pergi kat thread jual beli kat forum, dan contact member2 forum yang aktif menjual kat sana. Hubungi diaorang dan tanya perkara2 yg berkaitan. Bagitahu diaorang, kalau nak kenakan caj untuk jawab soalan pun, tak kisah. Cara ni lagi cepat berbanding cari2 sendiri.

Tanyalah diaorang pasal apa pun macam soal shipping (penghantaran/pos/kurier), bungkusan barang dan lain2 lagi.

Kalau sape2 ada soalan, tinggalkan komen kat bawah ni. Saya akan cuba jawab dan membantu. Kalau saya tak tahu, kita tungggu yg tahu jawab. hehehe..

Posted on

Video Lubuk Duit: Karya Terbaik Noorizam Shah

Video Lubuk Duit Ebay

Saya bernasib baik kerana tergolong dalam golongan “early bird” yang mendapatkan DVD hebat ini. DVD yang dihasilkan oleh saudara Noorizam Shah ini sememangnya telah lama dinantikan oleh para ebayer tegar Malaysia. Namun, mungkin DVD ini akan menjadi suatu isu yang kontroversi, mana tidaknya, segala rahsia kebanyakkan usahawan tegar ebay telah didedahkan di sini!

Antara topik yang terdapat dalam DVD ini:

– Pengenalan dan Pendaftaran Ebay & Paypal
– Teknik listing produk secara efektif
– Teknik kajian produk yang paling laku untuk dijual
– Teknik mendapatkan sumber barang dari dropshipper online
– Teknik Untuk Mencari Idea Produk

Dan banyak lagi panduan yang dibongkarkan.

Serius saya katakan, panduan yang diberikan sangat mudah difahami dan mudah untuk dipraktikkan. Ini kerana beliau memberi tunjuk ajar secara langkah demi langkah dan penerangannya sangat jelas. Tambahan pula, DVD ini boleh dipasang di DVD player rumah dan korang boleh menonton DVD ini seperti menonton movie dari TV rumah.

DVD ini amat Sesuai bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan ebay, dan juga yang sudah bergelar otai kerana panduan ni meliputi semua topik yang peniaga ebay perlu tahu. Suatu pembelian yan g sangat berbaloi bagi saya. Tidak keterlaluan saya katakan yang DVD ini merupakan antara panduan ebay yang terbaik saya pernah ada.

Nak dapatkannya? hehehe.. tunggu dulu yer, kerana DVD ini hanya akan dilancarkan secara rasmi pada Hari Deepavali (26 Oktober 2011). Namun, sekiranya anda tak sabar untuk menunggu, anda boleh berdaftar di website ini untuk menjadi pembeli terawal.

Daftar di sini: http://www.videolubukduit.com/

p/s: anda tak perlu ragu-ragu kerana Noorizam Shah sememangnya sudah banyak makan garam dalam dunia ebay. Bukan panduan video yang dibuat oleh seorang newbie.
p/p/s: Harga yang ditawarkan memang kena dengan info yang diberikan, namun kalau korang rasa panduan ini agak mahal, tak perlulah beli dahulu. Biarkan maklumat dalam video ini tetap menjadi maklumat sulit otai-otai ebay seperti kami 😛
p/p/p/s: Layan video unboxing DVD Video Lubuk Duit yang saya hasilkan di bawah ni:

Posted on

Ipad Boleh Claim Cukai Pendapatan

Gambar kredit dari maclife.com

Berita baik untuk semua, saya baru sahaja terjumpa nota ringkas ini hasil “share” dari rakan-rakan FB saya. Mungkin ini berita baik bagi sesiapa yang ingin membeli Ipad 2 disamping mengurangkan cukai pendapatan. Maklumat terperinci boleh dibaca dari teks di bawah:

Apple iPad is entitled to LHDN personal income tax relief but not Samsung Galaxy Tab

In reference to Paragraph 46(1)(j) of Malaysian Income Tax Act 1967, an amount limited to a maximum of RM3,000 is deductible in respect of the purchase of non-business use personal computer for individual tax payer. This deduction is allowed once in 3 years, but no deduction will be granted if the computer is used for business purpose.

Now, the question: are tablet computers such as Apple iPad, Samsung Galaxy Tab, Viewsonic ViewPad 7, Toshiba Folio 100, CSL Spice Mi700 DroidPad, Blackberry Playbook, ZTE V9, etc. entitled for this personal income tax relief?

I have asked this question to LHDN, and the official answer is: if the tablet computer only have computer features and is for home and family use only, then it will be treated as “computer” and is entitled to the personal income tax relief of up to RM3,000, claimable once in 3 years. This will be the case for Apple iPad, Toshiba Folio 100 and Blackberry Playbook.

Let’s say you purchased an Apple iPad 64GB with Wifi+3G at the price of RM2,599 in year 2010, and your tax rate is 24%, when you file your 2010 personal income tax now, you can claim back RM2,599 tax relief, which is equilvalent to a saving of RM623.76 in your income tax.

(If you have any family member or friend or colleague who purchased Apple iPad recently, please forward this good news to them using the “Share” button below.)

However, if the tablet computer also have handphone features in addition to computer features, which mean you can make phone calls and also send SMS/MMS using the telco service with the tablet, then it will be treated as a “phone” and is not entitled to personal income tax relief. This is the case for Samsung Galaxy Tab, Viewsonic ViewPad 7, CSL Spice Mi700 DroidPad, ZTE V9, etc. Bad news.

If you need to verify this information, can make a call to LHDN at 1300-88-3010 or email to [email protected]

Sumber: kredit

Kesimpulan:

Tablet yang boleh diclaim cukai pendapatan: Tablet yang berfungsi seperti PC dan tidak mempunyai fungsi panggilan telefon yang menggunakan sim kad syarikat telekomunikasi, seperti Apple iPad 2, Toshiba Folio 100 and Blackberry Playbook dan sebagainya.

Tablet yang tidak boleh diclaim: Tablet yang mempunyai fungsi panggilan telefon menggunakan sim kad dari syarikat telekominikasi (seperti Celcom, Maxis, Digi), contoh: Samsung Galaxy Tab, Viewsonic ViewPad 7, CSL Spice Mi700 DroidPad, ZTE V9 dan sebagainya.