Posted on Leave a comment

Free Jer Dapat Blog of the Day Award!

Terima kasih pada Blog of the Day Awards atas anugerah ini pada laman blog saya.

blog of the day

Anda nak blog anda byk dapat trafik? Hanya dengan calonkan web anda dalam blog ini. Letak kan laman blog anda dalam komen untuk post terbaru blog tersebut. Kemudia mereka akan senaraikan blog anda untuk dinilai oleh para juri mereka.

Terima kasih kepada anda yang terus menyokong saya!

Posted on 1 Comment

Aksesori Ipod/Iphone Percuma dari FreeonAll

Mula-mula saya tak percaya jugak dengan kewujudan website ni.. betul ke ada orang nak bagi barang elektronik dan aksesori elektronik seperti ipod percuma? Namun segalanya mustahil dalam dunia ni kan?

Free on All

Website ini menawarkan barangan percuma kepada pengunjung-pengunjungnya. Anda hanya perlu pilih 5 jenis barang yang anda inginkan. Barang-barang yang ditawarkan percuma termasuklah aksesori iphone, ipod, aksesori game mudah alih seperti plastik cover Nintendo DS, barang elektronik seperti speaker dan banyak lagi.

Setelah puas anda klik dan letak dalam cart, kemudian isi borang maklumat diri anda termasuk no telefon dan alamat rumah bagi memudahkan proses penghantaran. Cuma anda perlu membayar kos penghantarannya sahaja, kira-kira USD 5 Dolar (alah, tak mahal tu jika dibandingkan dengan barangan yang dia bagi!). Berbaloi kan?

free on all

layarilah http://www.freeonall.com/

Posted on Leave a comment

Jetstar Menawarkan Penerbangan Percuma?

Anda gemar melancong? Bagi saya, melancong merupakan aktiviti yang paling menarik untuk merehatkan fikiran. Alangkah indahnya kalau kita dapat melancong ke mana-mana tanpa memikirkan masalah tentang kerja, masalah kad kredit dan hutang yang tertunggak, kerana wang  sudah mencukupi buat kita? Best kan?

jetstar

Heh.. melalut dah saya ni.. sebenarnya saya nak bagi tau tentang tawaran menarik daripada Jetstar, sebuah syarikat penerbangan tambang murah yang sedang bersaing hebat dengan Air Asia. Kita tak bercakap mengenai tambang tiket air asia yang berharga RM 9.90, itu pun belum termasuk airport tax, tapi saya nak bagitau tawaran menarik dari Jetstar.

Sekiranya anda menempah penerbangan Jetstar pergi dan balik, anda akan mendapat tiket percuma untuk penerbangan baliknya! Anda cuma membayar airport tax sahaja untuk penerbangan balik. Tiket yang ditawarkan serendah RM 85 ini menawarkan banyak destinasi seperti Kuala Lumpur –> Singapore, Penang–>Singapore, Jakarta –> Singapore dan banyak lagi. Bukan setakat itu sahaja,  nikmati bonus tambahan lagi bila anda book penerbangan Jetstar:

  • Penginapan di Accor Hotels Singapore percuma untuk malam kedua!
  • Singapore Flyer Ticket
  • Voucher Membeli Belah di Lapangan Terbang Changi sebanyak  SGD 5.00

Namun, saya bukanlah nak mempromosi penerbangan dari Jetstar ni, cuma saya nak kongsi memandangkan promosi ni dah mula hebah di radio.. hehe. Jangan lupa, layari website Jetstar untuk mendapat maklumat lanjut!

jetstar2

Posted on Leave a comment

Jom Flash Games Percuma

Flash Games 24/7

Mari rehatkan minda korang lepas penat bekerja/study/tido seharian. Saya syorkan anda untuk try game-game yang ada di website ini: Flash Games 24/7.

Website Flash Game ni ada lebih 4000 flash games percuma untuk anda main. Ini termasuklah permainan multi-pemain, puzzle, action, sukan, kuiz, pengembaraan dan banyak lagi. Bukan itu sahaja, anda boleh download permainan ini sekiranya anda ingin bermain ketika anda sedang offline!

Enjoy!

Posted on Leave a comment

Ebook Usahawan Cendawan Sudah Terbit!

Salam sejahtera,

Nampaknya kali ni entry saya berbeza sikit daripada entry biasa. Bukan apa, saje nak lari daripada norma kehidupan biasa.. hehe!

Apa-apa pun, kali ini saya nak ceritakan serba sedikit mengenai ebook yang baru dilancarkan dalam bulan Jun 2009 ini – Usahawan Cendawan yang ditulis oleh Amirul Hafiz. Ebook ini bakal menggegarkan dunia usahawan pertanian, kerana pertama kalinya panduan sebegini diterbitkan dalam bahasa Melayu versi digital!

Ebook Usahawan Cendawan

Siapa yang patut beli buku ini?

Ebook ini sesuai untuk sesiapa sahaja. Namun menurut penulis buku ini, panduan ini amat sesuai untuk suri rumah yang bosan duduk di rumah dan penganggur yang kini sedang kesempitan mencari wang. Amat sesuai kerana modal yang diperlukan bagi memulakan perniagaan ini serendah RM50!

Apa yang anda akan dapat dengan ebook ini?

Berformatkan PDF sebanyak 130 muka surat ini, ebook ini penuh dengan panduan dan ilustrasi bagaimana anda ingin memulakan perniagaan cendawan secara langkah demi langkah.

Selain itu, bukan saja dapat ebook ini, tapi anda juga akan dapat:

video-uc

  • Video Manual CendawanDibekalkan bersama dengan ebook ini. Video ini menerangkan panduan semudah 1-2-3 cara penanaman cendawan.
  • Video Proses Penyediaan Beg CendawanSangat perlu untuk kita menyediakan beg cendawan dengan betul agar cendawan tidak rosak. Video ini menunjukkan proses penyediaan beg cendawan yang betul.
  • Video Proses Penyediaan MediaMenyedia media sendiri lebih menjimatkan, lihat bagaimana Video tutorial cara menyediakan media.
  • Video Proses Tapis Habuk KayuBagaimana rupa proses tapis habuk kayu? Ia ditujukkan dalam video proses tapis habuk kayu.

Bagi saya, perniagaan cendawan ini merupakan peluang terbaik bagi kita di luar sana yang ingin menjana pendapatan di kala ekonomi kita yang semakin gawat. Perniagaan ini sangat berbaloi kerana modalnya tak begitu besar, namun permintaan dan potensi untuk mendapat keuntungan adalah sangat tinggi!

Ops.. sebelum saya terlupa, di websitenya juga ada menyediakan preview mengenai ebook secara percuma. Nah, anda kena dapatkan ebook ini sekarang!

Posted on 1 Comment

CD percuma dari GreenHill Music

greenhill

Industri muzik kini mengalami waktu yang amat sukar. Memandangkan dunia internet tanpa sempadan membolehkan kita memuat turun lagu-lagu secara online, banyak syarikat-syarikat rakaman terpaksa gulung tikar kerana kebanyakan CD mereka tidak terjual di pasaran.

Namun bagi Green Hill Music, mereka masih mampu bertahan dalam industri ini kerana menawarkan CD-CD instrumental. Kali ini mereka mempromosikan Album mereka dengan memberikan CD percuma kepada peminat-peminat muzik instrumental. Hanya dengan melanggan dan mengisi borang newsletter mereka, mereka akan memberikan CD kepada anda secara percuma!

Posted on Leave a comment

Dapatkan Entrepreneur Magazine dengan Percuma

Salam sejahtera buat pembaca sekalian,

Kali ini saya nak cerita mengenai majalah percuma pulak. Bagi mereka yang ingin mendapat maklumat tentang dunia perniagaan, kini Freshbooks, sebuah website yang menawarkan khidmat invoice  ingin memberikan majalah Entrepreur ini secara percuma.

Apa yang anda perlu lakukan hanyalah dengan mengisi borang yang disediakan oleh mereka di sini,  dan pihak mereka akan menghantarkan majalah itu terus ke rumah anda!

entrepreneur magazine

Mengenai Entrepreur Magazine

Majalah Entrepreneur  merupakan majalah antarabangsa keluaran Amerika Syarikat yang diterbitkan sebulan sekali. Majalah ini khusus untuk para usahawan, sama ada yang baru berjinak-jinak dalam menceburi bidang perniagaan mahupun mereka yang sudah berpengalaman selama bertahun-tahun.

Majalah ini juga  banyak mengutarakan kisah-kisah, usahawan yang berjaya, maklumat mengenai pemasaran, pengurusan, teknologi, strategi dan juga trend terbaru dalam bidang perniagaan. 

Bagi saya majalah ini sangat lengkap bagi mereka yang dahagakan maklumat tentang cara nak mendapat kebebasan kewangan. Untuk menjual barang bukan sahaja dengan menjual produk fizikal, malah produk digital dan juga melalui  internet juga boleh di dapati di sini!

Posted on 4 Comments

Album Coldplay: Tanda Penghargaan buat Peminat

Coldplay, nama yang tidak asing lagi dalam dunia muzik alternatif. Mula aktif sejak tahun, kumpulan ini sering menggegarkan dunia dengan album mereka seperti A Rush of Blood to the Head, X&Y dan Viva la Vida or Death and All His Friends 

coldplay free album

Sebagai tanda terima kasih kumpulan ini kepada peminat-peminatnya, mereka kini menawarkan habuan baik dengan memberikan CD album mereka yang terbaru: Left Right Left  Right Left kepada sesiapa yang memberikan email di dalam website mereka. Album ini memuatkan koleksi lagu-lagu mereka yang popular seperti Clocks, Fix You, Viva La Vida dan banyak lagi. Jangan tunggu lagi, segeralah  isikan email anda untuk dapatkan CD album Coldplay percuma.

Posted on Leave a comment

5 Gb Storan Maya Percuma

SkyDrive

Salam sejahtera pembaca sekalian,

Saya rasa mungkin ramai yang dah tau tentang storan online yang saya nak bagitau ni.. tapi takpe lah, biarlah saya ceritakan jugak untuk berkongsi bari mereka yang tak tau lagi. 

Microsoft telah menawarkan kepada pengguna internet untuk menyimpan apa-apa fail di dalam Windows Live Skydrive. Melalui storan online ini, anda boleh mengakses fail anda secara peribadi di mana-mana yang ada talian internet, malah anda boleh kongsikan segala fail-fail anda tersebut dengan kekawan atau pun sesiapa sahaja di internet.

Apa yang anda perlu ada hanyalah akaun hotmail atau live.com, yang mana kedua-duanya milik Microsoft.

dapatkan Windows Skydrive!

Posted on Leave a comment

Nak Dapat iPod Nano Percuma?

Ruumz dan iPod Percuma!

Dalam entry saya yang lepas, saya dah pun bercerita mengenai bagaimana nak dapat ipod touch percuma. Tapi kali ini giliran iPod Nano percuma pula yang jadi habuan pada kita untuk dimenangi.

Laman sosial network (seperti facebook, myspace dan friendster) yang baru dan berpusat di Malaysia, Ruumz sekarang sedang menawarkan 15 iPod Nano percuma untuk sesiapa yang mendaftar dan menjemput rakan-rakan anda di dalam laman webnya.

Bukan itu sahaja, mereka juga menawarkan 10 goodie bag barangan eksklusif dari ruumz dan juga wang tunai berjumlah RM 800 untuk para pemenang!

Promosi ini dah pun berjalan sejak 16 Mac yang lalu lagi, dan kini dah masuk pusingan ketiga, dan juga merupakan pusingan yang terakhir. Promosi ini berakhir hingga 30 Jun 2009 sahaja!

Saya dah pun register kat Ruumz. Anda bila lagi? Jom kita daftar kat Ruumz kalau nak iPod free!!