Posted on

Tips Tingkatkan Trafik Secara Konsisten

Bagaimana Anda Boleh Meningkatkan Trafik dan Laman Web Anda Secara Berterusan?

TIngkatkan trafik konsisten

Semua orang tahu bahawa antara rahsia untuk berjaya menjual di internet ialah dengan mendapatkan trafik yang banyak.

Trafik, ataupun pelawat laman web anda merupakan nadi utama perniagaan internet.

Tanpa jumlah pelawat yang banyak, produk yang hebat pun belum tentu dapat dijual. Tapi, bagaimana nak mendapatkan jumlah pelawat banyak dan berterusan?

Ikuti tip-tip yang saya berikan di bawah ini:

1) Komen di Blog yang Popular
Ini merupakan cara yang simple untuk mendapatkan trafik yang berterusan. Anda boleh gunakan Software Blog Tracker Plus yang saya berikan melalui Software Sempoi, kerana software tersebut akan menyenaraikan ranking Alexa sekali. Lawat sekurang-kurangnya 5 blog mempunyai ranking alexa terendah, dan berikan komen yang bernas pada entry baru blog tersebut. Masukkan laman web anda di bahagian website. Cuba amalkan langkah ini sekurang-kurangnya 2 kali seminggu dan lihat hasilnya nanti!

p/s: Pastikan pada ruangan komen, anda gunakan nama samaran anda dan bukannya keyword, supaya admin blog tidak mem’ban’ komen anda.

2) Linkkan website anda dengan Facebook.
Pastikan anda add rakan-rakan yang mempunyai sama niche dengan blog anda. Apabila blog anda mempunyai entri baru, pastikan Facebook anda dapat memaparkan blog anda secara automatik pada status anda, dan apabila rakan-rakan FB anda membaca status fb tersebut, mereka akan terus klik untuk membaca blog anda.

Saya juga pernah membuat teknik ini dan menyedari kebanyakkan trafik website saya datangnya dari FB. Terdapat beberapa plugin yang boleh updatekan entri blog anda pada FB secara automatik seperti Networkblogs dan Blogupp.

3) Teknik Optimasi Enjin Carian (SEO)
Teknik ini mungkin mengambil masa yang lama, tetapi amat berbaloi sekiranya dilakukan secara berterusan. Namun tidak mustahil sekiranya anda berusaha dengan bersungguh-sungguh.

Pastikan keyword utama website anda dinyatakan di dalam beberapa entry blog anda, dan blog yang sentiasa dikemaskini akan disukai oleh enjin pencari, terutamanya Google. Saya akan terangkan teknik SEO ini lagi dalam emel akan datang 🙂

4) Hantar Artikel anda ke Laman Artikel
Anda ada artikel yang menarik? Inilah peluang anda, gunakannya sebaik mungkin. Hantar artikel anda tadi ke blog/web info yang mengumpul pelbagai maklumat dan mempunyai trafik yang tinggi. Antara laman artikel yang saya syorkan ialah 1artikel

Cubalah teknik-teknik di atas, tak semestinya anda perlu cuba semua. Tapi yang penting anda buat secara konsisten, saya yakin dalam jangka panjang trafik anda akan datang mencurah-curah!

Posted on

Trafik Percuma dengan SocialMonkee!

Satu lagi perkara penting untuk mendapatkan lebih banyak trafik ke website kita adalah pautan balik.

Apakah itu backlink?

Backlinks adalah link masuk ke blog atau laman web anda, ataupun ia dipanggil pautan balik. Stu-satunya perkara yang anda perlu lakukan ia mempromosikan blog anda di internet. Daftar dalam beratus-ratus website dan letakkan link anda pada mereka setiap hari.

Ia mudah untuk melakukan tetapi ia memakan masa yang panjang… Namun sekarang tiada masalah! Saya telah menemui satu laman web percuma yang melakukannya untuk kita.

Website tersebut ialah: SocialMonkee

Bagaimana ia berfungsi?

Ia cukup mudah untuk digunakan. Hanya mendaftar dan anda akan mendapat 25 unik backlink percuma setiap hari ke blog atau laman web anda, setiap hari. Ini bermakna 750 pautan balik sebulan dengan akaun percuma.

Nampak dah cukup best, tetapi kita mahu 300 backlink sehari bukan?

OK, anda boleh mendapatkan 300 backlink ini secara percuma juga dengan program referral. Satu-satunya perkara yang anda perlu lakukan ia mengajak 12 orang rakan anda untuk menyertai SocialMonkee dan menjadi pengguna Premium dan anda akan mendapat 100 pautan balik 3 kali pada hari.

Ini bermakna 300 pautan balik pada hari dan 9000 backlinks pada bulan. Semuanya percuma! Bertan-tan trafik ke blog atau laman web anda.

Trafik = lebih baik index pada enjin carian = lebih leads dan jualan!

Jika anda tidak sabar dan ingin 300 pautan balik sekarang, anda boleh membuat masa satu membayar sebanyak $ 47 untuk Akaun Premium. Terpulang kepada anda!

Antaramuka

Antaramuka SocialMonkee sangat mudah. Jika anda menggunakan Firefox anda boleh muat turun plugin dan submit link anda hanya klik butang atau anda boleh menggunakan form dalam SocialMonkee.

Hanya masukkan url, kabar, keterangan, tag, kategori dan klik butang Hantar.

Jadi apa yang anda tunggu? Mula untuk mendapatkan tan trafik dengan SocialMonkee!

Posted on

Teknik Topi Kelabu (Greyhat) Dapatkan Backlink Percuma

Teknik sorok url anda untuk backlink!

Pada post kali ini, saya nak kongsikan sedikit teknik hitam kelabu bagaimana caranya mendapatkan backlink dengan membuat post samada di forum, comment wordpress, comment blogger mahupun comment di flickr!

Dalam erti kata lain, spam menyerang forum atau comment blog dan mendapatkan balik backlink kepada site anda dengan menggunakan icon “smiley” sebagai anchor text. Hidden link anda tidak akan di”notice” oleh orang lain tetapi ia akan banyak membantu sebagai salah satu cara dalam proses mengoptimasi enjin carian (SEO).

Pada zahirnya apa yang kamu dapat lihat pada icon smiley di bawah? hanya icon sahaja kan?

🙂

cuba mouse over pada icon tersebut dan click pada icon tersebut, nyatanya ia akan membawa kita kepada link url lain kan? menarik bukan teknik ni? anda boleh selitkan url anda di dalam post di forum forum yang anda sertai. anda juga boleh post di comment wordpress atau blogger.

Bayangkan apa yang anda boleh lakukan lagi dengan potensi yang didedahkan ni… hehehe… bagi mereka yang buat cookie stuffer, mungkin terpikir akan potensi teknik ini lagi kan?

Ok di bawah ni contoh code kalau kita nak letak di forum:

[URL=http://info.jemput.com] : ) [/url]

manakala di bawah ni pula code untuk comment di wordpress

🙂

dan juga di ruangan comment flickr (cuma gantikan dengan image icon smiley yang telah dihostkan ditempat lain)

”"

Senang bukan? bak kata nickflame, “to whitehaters, Why so serious about spam? Blackhatters are always a step ahead of you…

Posted on

Perisian Tarik Trafik Website. Percuma Lagi!

Salam semua,

Kali ini saya nak kongsikan lagi Bonus hadiah daripada seorang lagi internet marketer antarabangsa: 

Satu lagi perisian untuk meningkatkan trafik ke website anda! Tindakan anda diperlukan SEKARANG untuk download hadiah produk berkaitan perniagaan internet.

Dapatkan segera di sini!

Saya sangat cadangkan anda dapatkan produk ini sekarang juga. isikan nama dan email, seterusnya anda boleh terus download software percuma tu. Tak perlu keluarkan duit pun. Dapatkannya sebelum perisian ini dijual pada harga RM 147!