Posted on

Adakah Anda Sudah Bersedia Untuk Dapatkan Video Lubuk Duit?

Salam hormat,

Tik tok, tik tok, tik tok,

Masa semakin hampir. Senyum nampak?
Ya! Anda ada can untuk grab jadi orang
yang terawal dapatkan video lubuk duit ini.

Tadi pun saya ada perasan di facebook ada ramai juga yang teruja nak dapatkan video lubuk duit ini. Dan macam pelancaran filem blockbuster pula. Ihihihi..

Esok tepat jam 10 pagi, bila laman jualan dibuka, jom kita serbu dan buat pembelian segera.

Sekali ini supaya tak lupa, ini linknya:

http://www.videolubukduit.com/

Jumpa lagi,

Posted on

Video Lubuk Duit: Karya Terbaik Noorizam Shah

Video Lubuk Duit Ebay

Saya bernasib baik kerana tergolong dalam golongan “early bird” yang mendapatkan DVD hebat ini. DVD yang dihasilkan oleh saudara Noorizam Shah ini sememangnya telah lama dinantikan oleh para ebayer tegar Malaysia. Namun, mungkin DVD ini akan menjadi suatu isu yang kontroversi, mana tidaknya, segala rahsia kebanyakkan usahawan tegar ebay telah didedahkan di sini!

Antara topik yang terdapat dalam DVD ini:

– Pengenalan dan Pendaftaran Ebay & Paypal
– Teknik listing produk secara efektif
– Teknik kajian produk yang paling laku untuk dijual
– Teknik mendapatkan sumber barang dari dropshipper online
– Teknik Untuk Mencari Idea Produk

Dan banyak lagi panduan yang dibongkarkan.

Serius saya katakan, panduan yang diberikan sangat mudah difahami dan mudah untuk dipraktikkan. Ini kerana beliau memberi tunjuk ajar secara langkah demi langkah dan penerangannya sangat jelas. Tambahan pula, DVD ini boleh dipasang di DVD player rumah dan korang boleh menonton DVD ini seperti menonton movie dari TV rumah.

DVD ini amat Sesuai bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan ebay, dan juga yang sudah bergelar otai kerana panduan ni meliputi semua topik yang peniaga ebay perlu tahu. Suatu pembelian yan g sangat berbaloi bagi saya. Tidak keterlaluan saya katakan yang DVD ini merupakan antara panduan ebay yang terbaik saya pernah ada.

Nak dapatkannya? hehehe.. tunggu dulu yer, kerana DVD ini hanya akan dilancarkan secara rasmi pada Hari Deepavali (26 Oktober 2011). Namun, sekiranya anda tak sabar untuk menunggu, anda boleh berdaftar di website ini untuk menjadi pembeli terawal.

Daftar di sini: http://www.videolubukduit.com/

p/s: anda tak perlu ragu-ragu kerana Noorizam Shah sememangnya sudah banyak makan garam dalam dunia ebay. Bukan panduan video yang dibuat oleh seorang newbie.
p/p/s: Harga yang ditawarkan memang kena dengan info yang diberikan, namun kalau korang rasa panduan ini agak mahal, tak perlulah beli dahulu. Biarkan maklumat dalam video ini tetap menjadi maklumat sulit otai-otai ebay seperti kami 😛
p/p/p/s: Layan video unboxing DVD Video Lubuk Duit yang saya hasilkan di bawah ni:

Posted on

Jualan Terawal Saya di Ebay!

Ini adalah antara jualan pertama saya di Ebay. Barang ni pun saya dapat daripada cenderahati yang diberikan oleh vendor opis saya suatu masa dahulu.

Oklah kalau nak dibandingkan dengan orang lain yang dah menjana ribuan ringgit di Ebay. Inipun saya lakukan semata-mata untuk mengumpul Feedback sebelum saya melangkah lebih serius lagi dalam listing barang.

Ini merupakan salah satu tips yang saya ikuti daripada DVD Diari Usahawan Ebay Berhingus Oleh Sifu Mansurbiz (terima kasih sifu!)

Antara tip-tip menjual di Ebay:

1) Kumpul positif feedback sebanyak mungkin

2) Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan dropship, nasihat saya gunakan dropship tempatan supaya senang anda berurusan.

3) Buat kajian pasaran terlebih dahulu sebelum anda listkan barang. Gunakan Terapeak ataupun WatchItem untuk mendapatkan trend pasaran terkini.

Untuk mendapatkannya, boleh dapatkannya di link ini. Bonus menarik menanti anda!