Bagaimana nak MENDUIT DARI BLOG?

Salam semua,

Ramai orang kekurangan idea bila menceritakan tentang idea dapat duit dari blog. Ada yang rasa nak dapat RM 1 kat online ni pun sangat payah. Sebenarnya kalau kena dengan caranya, amatlah mudah berbanding kita dapat duit dari jual barang secara offline seperti jualan terus (direct selling), membuka kedai, pasar malam dan sebagainya. Jom kita lihat cara termudah buat duit hari-hari kat blog.

Disini saya senaraikan 5 senarai utama rahsia buat duit dari blog yang menjadi kegemaran saya dan agak mudah untuk sesiapa juga yang baru cuba-cuba
untuk buat duit online.

Menjadi Pengedar Produk (Affiliate)

Teknik ini merupakan cara tercepat untuk buat duit dari blog. Anda hanya perlu berdaftar dengan produk yang anda mahu promosikan dan anda boleh menjana komisen lumayan daripada setiap jualan yang dibuat. Jika anda mula mebina list, anda boleh memasarkan produk-produk kepada list anda setiap seminggu sekali. Lagi pun, anda boleh tulis kan review tentang produk yang anda nak promosikan dan sekiranya pengunjung anda suka, pasti mereka akan membeli produk tersebut melalui link anda.

Tawar Ruangan Iklan di Blog

Buat duit dengan blog kini semakin mendapat perhatian kerana banyak cara boleh kita buat duit dengan teknik ini. Anda boleh buka satu thread di forum untuk tawaran iklan anda. Bergantung kepada trafik, semakin tinggi trafik blog anda, semakin tinggi harga iklan yang anda boleh tawarkan@ Blog-blog artis dan selebriti kini menjual iklan dengan begitu banyak sehingga ada yang mendapat RM10,000 sebulan. Antara yang terlah berjaya dengan blog ni seperti Rohaizad, Hanis Zalikha, Pink Stilettos dan banyak lagi!

Menjual Ebook di Blog

Jangan terperanjat menjual ebook boleh menjadikan sesorang jutawan segera. Jika anda lihat pelbagai topik ebook yang boleh kita lihat apabila anda membuat carian digoogle atau yahoo. Antara topik yang mendapat sambutan hangat ialah cara buat duit, kuruskan badan, dan mencari kerja kerajaan. Cara terbaik untuk membuat ebook sendiri ialah melihat ebook apa yang mendapat sambutan dan cipta produk yang lebih baik dan berkualiti.

Promosi Produk Clickbank

Pelbagai topik produk boleh anda temui di clickbank dan anda boleh menjadi pengedar produk-produk tersebut dan menjana komisen lumayan setiap bulan. Bina satu opt-in dalam blog anda supaya anda boleh mengumpul list, seterusnya anda promosi melalui email marketing. Beri keutamaan untuk produk yang mempunyai ulangan pembelian setiap bulan (memberships) kerana anda buat jualan sekali dan mendapat keuntungan setiap bulan. Buat ulasan tentang produk clickbank di Blog anda

Jual Produk Fizikal

Produk offline disini bermaksud produk yang perlu ada dipasaran
yang boleh kita poskan kepada pelanggan. Banyak produk yang
kini boleh dijual dengan membuat satu blog percuma dan buat
ringkasan terbaik tentang sesuatu produk. Antara produk fizikal yang
mendapat sambutan hangat ialah menjual tudung bawal, baju jenama
kanak-kanak, kasut crocs dan banyak lagi. Tidak kurang juga ada yang menjual kereta terpakai melalui blog! Pastikan produk anda dijamin berkualiti dan bukan tiruan untuk mengelakkan sebarang masalah hakcipta.

Jadi apa yang anda tunggu lagi, pilih salah satu daripada 5 teknik diatas untuk buat duit cepat!

2 comments

  1. ya

    salah satu teknik telah saya praktikkan dan telah berjaya memperoleh sumber pendapatan darinya

    http//:www.bushalegging.blogspot.com

Leave a comment

Your email address will not be published.