Analisis Praktikal dalam Validasi Produk

cara validasi produk

Bagaimana anda boleh mengetahui yang produk anda boleh dijual dipasaran?

Teknik analisis validasi produk ini adalah hasil daripada perkongsian di Facebook oleh seorang usahawan: Faiz Sufi.

Mari kita sama-sama membacanya..

Analisis Praktikal.
Hari ini, aku buat 100 unit nasi lemak.
Jualan ?
70 bungkus sahaja.

Untung ke rugi ??

Modal per unit : RM0.30
Kos 100 unit = RM30.00
Jualan 70 unit = RM70.00

RM70 – RM30 = RM40 untung.

Lebihan 30 bungkus dijadikan jamuan kecil surau berdekatan. :3

Rujuk gambar adalah nasik lemak
yang aku test selepas dia dah jadi sejuk.
Masa panas-panas, sedap mewangi jerrr. hoho.

=============================================

1 – Timeframe.
Start masuk keja pukul 4.30 petang, hingga 7.00 malam.
Peak hour, pukul 5.30 ~ 6.30, dimana orang terlekat
di jalan jem KL sudah tiba di kawasan ini.
Kita time jualan semasa itik pulang petang ke sarang.

Maka, kita test dan validate untuk esok pagi pula.
time waktu burung keluar dari sarang ( pergi kerja)

2- Validation.
Ramai orang jenguk-jenguk dari tingkap kereta.
Apokobondo eh budak ni jual ?
Tahu nasi lemak, tapi mereka tak berhenti.

Kena upgrade : Letak banner tulis NASI LEMAK RM1.
Baru la orang tak terjenguk-jenguk.

3- Proses Upgrade.
Jangan tunggu semua sempurna, baru kita nak start business.
Buat dulu, mana yang kurang.
Kita cukupkan along the way those business is running.

Contoh :
Lapik meja tiada. Esok kita cari.
Banner tiada ? Esok kita pi buat.
Duit kecil tak cukup ? Esok kita lengkapkan.

4- Feedback.
Jangan syok sendiri dengan produk kita.
Mesti ambik feedback dari customer untuk kita improve
produk kita. Sambal aku buat jenis PEDAS piauuu punya.

Tak semua orang makan pedas,
Budak-budak kecik tak buleh nak makan.

So, build a product that suite your customer.

Contoh : rujuk gambar.
Nasi Lemak ketika panas = bau-nya mewangi sedap jer.
Bila dah sejuk ? lain rasanya.

Ikan bilis selepas digoreng = rapuh jerrrr.
Lepas dah perap dalam bungkusan, dah sejuk = jadi liat sikit.

Kita jual kat pelanggan, semasa produk tu dah sejuk.
Lain rasanya. So, kita kena ubahsuai kasi jadi lagi
sedap time dah sejuk.

5- Market Behaviour

Siapakah pelanggan yang banyak beli dari kita ?

Setakat aku test petang tadi,
Nasi Lemak RM1 dibeli oleh golongan fakir papa kedana bandar.
Which is : student student. Haha.

Golongan gaji kelas bawahan yang banyak beli.
Dibuat berdasarkan pemerhatian kenderaan pembeli,
umur, pakaian mereka.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

6- TIPS Melariskan Jualan walaupun kita baru buka KEDAI !!

Ilmu ni aku belajar dari seorang businessman di Kedah.
Ribwan Don. Dia ajar aku, tips memilih kedai.

Dirakamkan di sini :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=718443734840313

Kita niaga tepi jalan, kita mesti duduk secara berkelompok.
Clustering !

Kenapa ?
a> pelanggan tak suka nak berhenti kereta dua tiga tempat.,
di laluan yang sama.
b> apabila ramai peniaga berkelompok,
ia akan nampak meriah, dan menjadi magnet untuk orang datang.
c> kawasan yang ada pelbagai pilihan,
lebih disukai customer.

Ultimate tips, kalau kita baru niaga,
nak dapat customer dengan cepat, kita mesti duduk berkelompok.
Kita tumpang customer kedai yang dah lama bertapak di situ.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

7- Adab

Sebelum buka payung,
Kita minta izin dulu kat peniaga yang dah lama bertapak kat situ.
nak tumpang niaga sebelah.

Biasanya diaorang tak bagi. Kebanyakkan.
Takut persaingan. Walaupun hang jual produk berbeza.

Kalau hang rajin, educate la diaorang tentang
business secara berkelompok ( CLUSTERING )
Kalau malas nak gaduh, buka la jauh sikit dari dia.

8- Tapak.

Undang-undang tidak bertulis,
Kalau dah ada orang meniaga kat situ, maka tapak itu dia punya.
Walau takda nama dia register kat situ.

Kalau dia niaga malam,
minta izin nak guna tapak tu untuk niaga pagi.

9- Undang-undang.

Kebersihan:
Seboleh-bolehnya, follow udang-undang yang ada, seperti,
Jaga kebersihan kawasan,
Walaupun sampah itu dibuang oleh pemandu kereta
kat tempat hang – jangan merungut. Kutip dan buang jer.

Lalu Lintas:
Cari tapak yang apabila customer berhenti,
trafic masih lancar. parking yang luas.

Kalau ada kereta belakang kena brake / jalan jadi jammed
disebabkan ada satu kereta parking nak beli produk kita.
Siaplah kau untuk dapat complaint.

Saliran :
Kalau hang menega tepi jalan, atas tanah
Perhatikan tempat kereta customer selalu masuk.
Kalau dah mendap, biasanya air bertakung kat situ.
Letak la batu, atau tambak tanah semula.

Kawasan jadi Lecak = Kereta BMW tak boleh kena lecak-lecak ni bro !

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

10- Lesson learn from the street.

Survival.
Meniaga di jalanan ini adalah untuk hang naikkan
semula semangat juang survival untuk hidup.
Do something.

Self Feeling – Ego, Anger, Superiority, Angkuh, Sombong.
Masa hang niaga tepi jalan ni, pemandu keta mewah akan
jeling jeling ku memandang, sama sama kita memandang, tengok hang jer.
Hang akan rasa ‘terhina’. But it is just your own feelings.
Suara kecik dari dalam yang negatif macam tu.

Hang akan rasa bersyukur, apabila tengok Pakcik India
yang bawa moto roda tiga – juai aiskrim, roti, jajan keliling taman tu.
How strong Pakcik India tu untuk meniaga macam tu,
tiap tiap hari.

Semua self feeling yang ada,
akan bercampur baur selama hang terpacak jadi tunggul di situ.

Kekitaan.
Yang banyak lemparkan senyuman ketika
hang jadi tunggul kayu dok tunggu pelanggan,
adalah dari golongan lower class.
> geng naik moto
> student unibesti
> budak sekolah
> Pakcik India moto roda tiga.
> kereta proton saga yang buruk buruk tu
> pekerja buruh

Hang akan rasa best dan gembira,
Macam mana bersyukurnya geng ni dapat beli
barang makanan pada harga murah.

11- TIME TRADING.
Adakah berbaloi dengan masa hang buat kerja ini?
Waktu Jualan : 4 jam
Bungkus-bungkus : 2jam
Masak : 1jam.

total work hour : 7jam.
salary : RM40 nett profit.

Berbaloi atau tidak ?
Berbaloi atau tidak , kita tak dapat tentukan lagi,
sebb ini adalah 1st day kita test market.

Kalau RM40 x 30 hari = RM1200 sebulan.
Level fakir miskin kedana di bandar besar.

Seronoknya meniaga ini adalah Exponential.
Hari ini RM40, maybe esok dapat RM60.
Lusa, sudah jadi RM75, tulat dah dapat RM100.

Ada increment setiap hari.
Time flexible ikut aturan kita.

Berbeza dengan makan gaji.
Pendapatan kita stagnant.
Time pula sudah tetap.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

12- Never Give Up, Never Surrender.

The biggest risk is not to take the risk at all – mark jukerberg.

Aku punya klaus dulu,
Tanam biji benih, 50-50 pokok akan tumbuh.
Tak tanam ? 100% confirm tak tumbuh langsung !

Yes, hari ini kita ada lebihan 30 bungkus TAK HABIH JUAL.
Tapi untung ke tidak ?

Yer. aku dah expect, 1st day ni tak habis jual punyerrr.
tapi aku buat jugak ! thats we call 50-50 risk.

yes, ada kemungkinan tak habis jual,
tapi kita tak rugi.
that how you play the game.

InsyaALLAH.
Kita USAHA, ada sumber rezeki ALLAH tetapkan untuk alamat kita.

This entry was posted in perniagaan internet. Bookmark the permalink.

7 Responses to Analisis Praktikal dalam Validasi Produk

  1. discount says:

    cialis discount coupon side effects for men, free samples of cialis by mail .

  2. dovleci decupa?i does not protect dosage you take indomethacin for regular basis to the fact that.

  3. cialis says:

    Debt Spebuy cialis cheap ust team today for confidential advice.

  4. cialis_pills says:

    Side-effects can last longer as cialis pills also works for longer .

  5. viagra says:

    I ve been thinking of taking herbal viagra alternative but I want to know if its bad for me?

  6. tadacip says:

    Anadia daily cialis tadacip cipl Ovar viagra medicamento Vale de Cambra v is for viagra Ovar cialis o que ?

  7. James says:

    Perfect webpage you have at this website! Precisely how could i add in this blog’s feed into my Rss reader?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *