? 5 TIPS FB ADS UNTUK DAPATKAN KOS YANG RENDAH

Penting.. Baca Ini!
1. Letak Budget RM10 Sehari
.
Kenapa? Sebab kalau letak daily budget tinggi-tinggi, selalunya FB akan makan duit anda dengan sesuka hati. Ikut bajet yg ada. Minimum budget iklan RM3 je sehari pon boleh. Kalau kita pandai setting iklan, dengan RM3 tu pon dah membantu sangat dengan menarik 800 target prospek nampak iklan kita. Wow!
.
2. Guna Video Views Campaign Objektif
.
FB memang menggalakkan menggunakan video kerana pengguna FB lebih gemar untuk tengok video berbanding membaca. Kos untuk video views memang amat rendah biasanya bawah 10 sen per video views. Jika video anda relevan kepada audience, kos boleh dapat hanya 1 sen per video views.
.
3. Pilih ‘ People Who Live In This Location’
.
Pernah tak anda rasa kenapa banyak like tapi tak ramai yang membeli ? Jadi, inilahh sebabnya ! Pilihan di atas adalah lebih spesifik dan baik jika dibandingkan dgn ‘Everyone in this location’ yang target sesiapa saja yang berada di lokasi tu, termasuklah geng ‘orang luar’ spt mat2 indon. hehe
.
4. Pilih ‘Mobile Newsfeed’
.
Daripada pemerhatian saya, jika anda pilih ‘Dekstop Right Column’, bilangan orang yang menggunakannya sangat rendah. Dan ternyata ramai yang gemar membeli menggunakan fon. Jadi, target terus iklan di ‘Android Smartphone’ dan membuatkan iklan anda menjadi murah. Tak percaya? BUAT dulu baru dapat hasilnya !
.
5. Reply PM Yang Anda Dapat Dalam Masa 24 Jam
.
Apabila anda reply dengan cepat, prospek akan menjadi lebih mudah percaya kepada anda. FB juga melihat kadar respon anda di page. Jika anda respon dengan cepat, FB akan beri kos iklan yang lebih rendah kepada anda.
.
Petua-petua ini merupakan antara ratusan tips & teknik yang akan dipelajari dalam Like Method. Boleh lihat dalam page Like Method untuk belajar lebih lagi.

 

Sumber: FB Page FB Like Method

#SharingIsCaring
#LikeMethod
#BelajarMarketingFB

This entry was posted in Pemasaran Internet. Bookmark the permalink.

One Response to ? 5 TIPS FB ADS UNTUK DAPATKAN KOS YANG RENDAH

  1. The layout for the magazine is extremely engaging. I like your blog for these imaginative thoughts. Thank you a considerable measure for sharing this distribute with us. It’s far one of a kind layout and furthermore engaging. I completely cherished this submit. I as a rule love your weblog and I’m ready to prescribe my buddies to conform to your blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *