Posted on

5 Cara Berkesan Untuk Tarik Fans Kat Facebook Page Anda

FB Viralism

Kali ni saya nak kongsikan cara power dan efektif untuk tarik fans ke
page bisnes anda.

Ada pelbagai cara kalau nak tarik fans yang ramai untuk fanpage
bisnes anda. Tapi saya betul-betul nak anda follow je ape yang saya
bagitau ni.

#1 – Blog

Jika anda mempunyai blog, gunakan ia sebaik mungkin untuk mendapatkan
fans.

Caranya sama ada anda menulis satu post khas mengenai Facebook Page
anda, letak link FB Page di mana-mana bahagian blog, ataupun gunakan
‘widget’ yang disediakan oleh Facebook.

#2 – Youtube

Hasilkan video yang berinformasi, menghiburkan dan santai. Tempoh
video tidak perlu terlalu panjang. Sudah cukup sekitar 1 hingga 3
minit sahaja.

Pada bahagian ‘description’, letak link ke Facebook Page. Youtube
adalah enjin carian kedua yang digunakan oleh pengguna Internet untuk
mencari sesuatu maklumat.

Selalunya saya akan gunakan platform Screen-O-Matic untuk rakam video
informasi ni. Setelah rakam, integratedkan video anda tu ke akaun
Youtube anda.

#3 – FB Ads

Inilah kaedah yang terbaik, paling berkesan dan paling cepat
menghasilkan jumlah fans yang banyak. Ada pemilik Fan Page mendapat
ribuan fans dalam masa sehari dua sahaja.

Mengapa FB Ads memberikan hasil sebegini besar? Salah satu sebabnya
adalah, pengiklanan ini adalah lebih targeted dan berjuta-juta rakyat
Malaysia aktif menggunakan Facebook.

#4 – Advertorial atau Review

Keluarkan sedikit kos untuk bisnes kita diulas oleh mana-mana
blogger. Cari blog yang berkaitan dengan bisnes kita dan hubungi
pemilik blog itu.

Tanya mereka jumlah caj yang mereka kenakan untuk satu ulasan di blog
mereka. Ulasan itu sama ada mengenai produk, Fan Page ataupun bisnes
kita.

Anda juga boleh cuba mesej kepada pemilik-pemilik fanpage yang
mempunyai LIKE yang banyak dan tanyakan soalan tentang cas untuk
iklankan fanpage anda kepada Fans mereka..

#5 – Cara yang terakhir yang tak patut saya dedahkan…

Ini yang terakhir, saya tak mampu nak sembunyikan sesuatu yang
berharga dan diperlukan oleh usahawan online seperti anda.. Ini adalah
cara paling berkesan sekali setakat ini:

Klik sini: https://itsferd.com/fbviral

Semoga perkongsian ini menjadikan bisnes anda ke level yang
seterusnya.