Posted on

Kamus Mandarin dan Kantonis Percuma

 

nciku

Sekiranya anda serius dalam mempelajari bahasa Inggeris, anda pasti memerlukan kamus yang bagus. Nciku  merupakan laman yang sangat menarik untuk mempelajari bahasa kantonis atau mandarin, terutamanya bagi yang baru mula belajar (rookie).

Masih dalam peringkat Beta, tetapi informasi mereka seperti kamus, sinonim, dan bunyi semakin bertambah setiap hari. Juga dimuatkan kaligrafi dan tulisan cina sekiranya anda ingin belajar menulis bahasa cina.

Jom belajar sekarang!

Posted on

Coklat Percuma Setiap Jumaat

free-chocolate-fridays

Waah.. hari ni Jumaat, hari terakhir bekerja untuk minggu ini (bagi yang bekerja 5 hari seminggu). Sabtu dah cuti dah, cepat jer kan? Nak tau oofer menarik tak? Setiap Jumaat mulai hari ini sehingga 25 September 2009, Mars akan memberikan 250,000 kupon bagi coklat bar percuma. Kempen ini dinamakan “The Mars Chocolate Relief Act.”

Di dalam laman tersebut terdapat coundown timer yang akan nyatakan bila anda boleh mendapatkan kupon yang seterusnya. Bermula setiap Jumaat jam 9 am EST (Eastern Time), 250,000 email pertama akan menerima kupon cokelat bar tersebut!

Kupon percuma ini termasuklah:

  • M&M’S® Brand
  • MILKY WAY® Brand
  • SNICKERS® Brand
  • 3 MUSKETEERS® Brand
  • TWIX® Brand

Nyum nyum… best betul dapat coklat free nih.. siapa nak bagi kan? Dah-dah.. jangan berlengah lagi.. daftar email anda sekarang!!

Posted on

Domain .com dan Hosting Percuma!

 

Hyperwebenable

Salam sejahtera pembaca sekalian,

Kali ini saya nak berkongsi dengan anda mengenai web-tools yang menarik. Beberapa minggu yang lepas ketika sedang syok berinternet, tiba-tiba saya dikejutkan dengan satu tawaran yang menarik. Hyperwebenable merupakan satu website yang menawarkan domain hosting .com yang percuma kepada kita semua. kalau dulu kita kena beli domain dan hosting kita di hosting website dengan harga kira-kira RM 100 untuk setahun, kini kita boleh dapatkan website www.namaanda.com dengan percuma!

Apa yang cuma lakukan hanya lah dengan mendaftar nama anda dan domain pilihan anda di dalam borang yang disediakan. Kemudian admin laman tersebut akan memberi arahan kepada anda cara untuk login ke website beserta tutorial sekali. Mudah kan? Anda juga akan dapat 1Gb Webspace dan Unlimited email ([email protected] atau [email protected]). Apa drawback nya? Oh, mereka akan meletakkan iklan mereka di dalam website anda, tapi tak banyak pun. Namun, anda masih boleh meletakkan iklan anda atau google adsense anda di dalam website ini.

Malah, website ini juga dibina atas hosting website yang hebat ini. Bagi mereka yang nak start buat website tu.. apa tunggu lagi, mulakan blogging sekarang dengan Hyperwebenable!

Posted on

Laptop Percuma dari Kidrex

KidRex kini menjalankan kempen kepada semua pengunjung online untuk mendapatkan sebuah Netbook Komputer secara percuma!

Apa yang anda perlu lakukan hanyalah dengan mendaftar maklumat anda di dalam laman web mereka, dan mereka akan memberinya kepada 3 pemenang yang bertuah.

Spesifikasi laptop:
Dell Netbook Mini 10
Intel Atom Z520 1.33GHz
Windows XP Home
Black

Intel Graphics Media Accelerator 500
3-Cell Battery
2-Year Warranty
Percuma: Perisian Pendidikan dari KidRex

Jangan berlengah lagi, promosi ini sah sehingga 1 Julai 2009!

Posted on

Kupon Dominos Percuma

Kupon Dominos Percuma

Mak aih… ini peluang memang tak boleh lepaskan punyalah.. kupon dominos percuma untuk anda apabila anda memesan Pizza Dominos secara online. Masukkan kupon kod di bawah apabila anda memesan pizza yang anda inginkan.

BTV 70

2 Regular pizza hanya RM30 (jimat RM17.60)

BTV 69

RM50 untuk 2 Large pizzas + Free Extra Cheese untuk setiap pizza. RM 50 untuk 2 Large “NY” Crust pizzas + Free Extra Cheese untuk setiap pizza

SF 202

1 Xtra Large (15″) “NY” Crust Pizza hanya RM32.80 (jimat RM10)

SF 203

2 Large pizzas + free extra cheese untuk setiap Pizza dengan hanya RM50 (jimat RM25.60)

BTV 67

Beli 1 Extra Large “NY” Crust Pizzas dan dapatkan 1 Regular Pizza dengan hanya RM1. Beli 1 Large “NY” Crust Pizzas dan dapatkan 1 Regular Pizza dengan hanya RM1.

BTV 78

Dua regular pizza dengan hanya RM 30 (sah sehingga 31 Mei 2009)

BTV 80

Beli 1 Extra large “ny” crust pizza dengan harga 1 Large “NY” crust pizza. Hanya RM 32.80 (sah sehingga 31 Mei 2009)

FRP

Percuma Regular Pizza (untuk pesanan delivery sahaja)
Beli 1 Personal Pizza & dapatkan Regular Pizza percuma (hanya untuk Take Out sahaja)

BTV 81

2 large pizzas + extra cheese percuma untuk setiap pizza dengan harga RM 50 (sah sehingga 31 Mei 2009)

SF 204

2 Xtra Large (15″) “NY” Crust pizzas + extra cheese percuma bagi setiap pizza hanya RM69 (jimat RM 29.60)

Jangan lupa, sila layari website dominos untuk dapatkan pizza-pizza yang enak sekarang!

Posted on

Ipod Touch Percuma

ipod touch percuma

Macam tak percaya kan? Ipod touch untuk dimenangi setiap minggu apabila anda menjadi pengikut (follower) twitter kepada ipodaweek

Jom follow dia sekarang!
twitter

Posted on

Tote Bag Percuma dari Mantra

Dalam usaha kerajaan untuk menghijaukan bumi serta mengurangkan penggunaan plastik dalam kehidupan seharian kita, bag tote atau dikenali juga sebagai Non-Woven bag ni sangat baik dan mesra alam, kerana anda boleh gunakan ia berkali-kali.

Mantra Kini mengadakan promosi untuk memberi bag ini secara percuma, apa yang anda kena lakukan hanyalah daftar sahaja website mereka disini

Posted on

Perisian Bermanfaat Untuk Anda

Salam Sejahtera

Bertemu lagi di ruangan ini. Apa khabar? Kali ini saya nak kongsi dengan anda mengenai perisian atau software yang percuma untuk anda download. Perisian ini nampak jer remeh, tapi sebenarnya banyak manfaatnya kalau kita dapat gunakan sebaiknya. Klik pada gambar tersebut untuk download dengan segera!

 

JPEG Resizer Ver 2.1

Jpeg Resizer

Seperti namanya, perisian ini merupakan satu cara mudah untuk anda me’resize’kan gambar anda secara pukal. Sekiranya anda ada satu foto album yang mempunyai beratus-ratus gambar dan anda mahu kecilkan gambar-gambar tersebut, perisian ini memang sesuai untuk anda.

Easy MP3 Cutter

Easy Mp3 Cutter

Satu perisian untuk menyunting Mp3 anda. Amat mudah digunakan dan antaramukanya yang sangat friendly. Juga, anda boleh menggabungkan dua atau lebih Mp3 dengan perisian ini. Dapatkannya sekarang!

Bit Kinex 3.0.5

Perisian FTP ini memudahkan anda untuk memindahkan file anda kepada server, ataupun memuat turun file anda dari remote server ke PC anda. Mudah digunakan dan ianya percuma!

WinRar 3.8

Perisian yang mesti ada pada setiap komputer.  berfungsi untuk memampatkan file-file yang ada supaya menjadi lebih kecil, ataupun menggabungkan file-file yang ada supaya menjadi satu file dan dipindahkan ke dalam komputer untuk dimuat turun.

Posted on

Pertama Kalinya

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

new-media-technologies-_id11254241_size400Selamat datang para pengunjung internet sekalian. FreeJer, senang nak ingatkan? (jangan lupa bookmark, hehehe). Laman ini merupakan laman yang akan berkongsi dengan anda tentang apa-apa sahaja yang percuma, sama ada produk digital seperti software, template, ebook, kupon online dan produk fizikal seperti barang tester, hadiah, kupon, voucer atau voucher dan sebagainya. Juga, di sini juga saya nak berkongsi tentang apa-apa sahaja yang menarik untuk dikongsikan, termasuk peluang buat duit di internet, SEO (Search Engine Optimizer), program affiliate, gadget dan teknologi baru, serta previu-previu website yang saya rasa berbaloi untuk dilawati.

Diharap anda semua dapat manfaat dari website ini. Satu lagi, sila beri komen-komen untuk memeriahkan lagi laman ini. Jangan lupa langgan RSS feed saya untuk mendapat maklumat terkini.. dan teruskan melayari laman ini!

Terima kasih semua!

-Ferd, webmaster